Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Ποδηλατοπορεία παρέα με τους Minoistas

Η 5η δράση των Minoistas θα ασχοληθεί με τον υφιστάμενο ποδηλατοδρόμο της λεωφ. Κνωσσού που μόνο ως ποδηλατοδρόμος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού είναι γεμάτος με μονίμως  σταθμευμένα αυτοκίνητα αλλά και κάδους του δήμου μας. Επίσης η διαμαρτυρία μας έχει να κάνει και με τους ποδηλατοδρόμους που έχει υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή από το 2008!!! αλλά ακόμα τους περιμένουμε. Η λεωφόρος Κνωσσού ως γνωστόν είναι μία από τις κεντρικότερες και πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες της πόλης μας. Είναι η λεωφόρος από την οποία περνούν όλοι οι επισκέπτες της πόλης προκειμένου να θαυμάσουν το διεθνούς φήμης μινωϊκό ανάκτορο της Κνωσσού. Καλούμε λοιπόν όλους τους λάτρεις του ποδηλάτου μεμονωμένους ή μη να συμμετέχουν στην συμβολική μας ποδηλατάδα-διαμαρτυρία την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην Λεωφόρο Κνωσσού στο ύψος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Από εκεί θα ξεκινήσουμε και θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της πόλης (με μία μικρή στάση μπροστά από το Δημαρχείο) και τελικό προορισμό τον κολπίσκο της παραλιακής λεωφόρου δίπλα και αριστερά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Κατά την διαδρομή μας οφείλουμε να σεβαστούμε όλα τα σήματα κυκλοφορίας για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Η διαμαρτυρία μας θα είναι ειρηνική και σιωπηρή χωρίς δηλαδή κραυγές και συνθήματα. Χουλιγκανοποίηση της κίνησής μας δεν θα επιτραπεί από κανένα, αντιθέτως οφείλουμε όλοι μας να την προστατέψουμε και να βοηθήσουμε στην επιτυχή έκβασή της. Κάποιοι από εμάς τους διοργανωτές θα είμαστε μπροστά και κάποιοι θα μείνουμε πίσω για να μοιράζουμε έντυπο υλικό στους περαστικούς αλλά και στην τοποθέτησή τους πάνω στα παρμπρίζ των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων πάνω στον ποδηλατοδρόμο.
Ο τερματισμός της ποδηλατάδας μας στον συγκεκριμένο κολπίσκο έχει έναν ακόμη συμβολισμό γιατί  εκεί είχαμε καθαρίσει (η 1η μας δράση) και πλέον μπορούμε να τον χαρούμε κρατώντας ο καθένας την ψάθα του και το κολατσιό του για  να περάσουμε όλοι μας ένα ωραίο Κυριακάτικο μεσημεριανό παρέα με ανθρώπους με παρόμοιες ανησυχίες και οράματα. Οι 30 πρώτοι που θα έλθουν στην αφετηρία θα έχουν την χαρά να φορέσουν και τα καινούργια μας γιλέκα-σήμανσης με το λογότυπο των Minoistas. Επίσης εκπλήξεις θα υπάρχουν και στον τερματισμό για όλους τους συμμετέχοντες ποδηλάτες. Σας περιμένουμε όλους.

Σημείωση 1η: Οι δρόμοι από τους οποίους θα περάσουμε είναι: Λεωφόρος Κνωσσού, Λεωφόρος Δημοκρατίας, Πλατεία Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, Λιοντάρια, Δημαρχείο, 25ης Αυγούστου, Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου (παραλιακή), Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Σημείωση 2η: Τα γιλέκα θα επιστρέφονται στους διοργανωτές κατά τον τερματισμό προκειμένου να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες δράσεις.
Σημείωση 3η: Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει και το έντυπο διαμαρτυρίας με τις θέσεις των Minoistas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...