Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ηράκλειο-Βόνη by Bike

  17 Ιουλίου, χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Κρήτη έρχονται το βράδυ της παραμονής της εορτής, στην Βόνη πεδιάδος για να επισκεφθούν την πασίγνωστη εκκλησία της Αγ. Μαρίνας. Μια παράδοση που κρατάει δεκάδες χρόνια τώρα.
 Η επίσκεψη μου φέτος στο δημοφιλές αυτό χωριό φέτος ήταν διαφορετική από άλλες χρονιές. Τα 3 προηγούμενα έτη έφθανα στο χωριό με τα πόδια ξεκινώντας από τις επάνω Αρχάνες και ύστερα από 3,5 ώρες περπατήματος. Φέτος όμως ξεκίνησα από το Ηράκλειο και μάλιστα με το αγαπημένο μου μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο. Η απόσταση απο την πόλη του Ηρακλείου είναι 30χλμ. με αρκετές αλλά όχι δύσκολες ανηφόρες με την ζέστη όμως να δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα. Το ιδανικό ποδήλατο για μια τέτοια διαδρομή είναι το ποδήλατο δρόμου. Επίσης καθώς τυχαίνει να είμαι και ιδιοκτήτης αναδιπλούμενου ποδηλάτου, μια πολύ καλή ιδέα είναι να παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητο του 1-2χλμ. μακριά πρίν το χωριό και να συνεχίσει την πορεία του με το σπαστό ποδήλατο.Έτσι θα γλυτώσει όλη την ταλαιπωρεία λόγω της κοσμοσυρροής και θα φτάσει με ευκολία.
 Τέλος θα ήθελα να προτείνω σε όσους επισκέπτονται το πανηγύρι να δοκιμάσουν την τοπική παραδοσιακή σπεσιαλιτέ, το "καπρικό", του οποίου είχα την ευκαιρία να θαυμάσω την διαδικασία ψησίματος και προετοιμασίας, με την συνταγή όπως ακριβώς φτιάχνονταν 100 χρόνια πριν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...