Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ηράκλειο - Γάζι - Κιθαρίδα - Σάρχος




   Κρητική εξοχή, πράσινο, βουνά, χιόνια, τρεχούμενο νερό, μανταρινιές, χώμα, λάσπη, χαλίκι, γέφυρες, μυρωδιά από τζάκι και σπιτικό φαγητό και πολλά ακόμη που κάποιος δεν μπορεί να πιστέψει ότι είδε μόλις 10χλμ. μακριά από το Ηράκλειο σε μια βόλτα ποδηλασίας βουνού! Η μέρα ξεκίνησε με αρκετά βολικό καιρό για ποδήλατο, οπότε ήταν αδύνατο να μείνω μέσα. Γεμίζω παγούρια, παίρνω τα απαραίτητα αξεσουάρ, βάζω τα ισοθερμικά μου και βγαίνω για μια διαδρομή που την έκανα για πρώτη φορά.
  Ο δρόμος μετά το Γάζι άσφαλτος και βατός σε οδηγεί λίγο μετά το Καβροχώρι όπου και αρχίζει το χωμάτινο και ενδιαφέρον κομμάτι της διαδρομής. Απλά ακολουθώντας το ποτάμι, πότε στα αριστερά, πότε δεξιά, πότε μέσα σε αυτό δεν άργησα να φτάσω στο χωριό Κιθαρίδα (ομολογουμένως δεν γνώριζα καν την ύπαρξή του) το οποίο είναι πολύ γραφικό με στενά δρομάκια και γεφυρούλες, τέλεια για να τα εξερευνήσει κάποιος με το ποδήλατο.
  Μετά από περίπου μισή ώρα πετάλι σε χώμα κατέληξα στο χωριό Σάρχος το οποίο μπορώ να πω ότι με κατέπληξε με τα πολύ όμορφα στενά δρομάκια, τα όμορφα καφενεδάκια και τα παραδοσιακά πέτρινα σπιτάκια του. Λίγο πιο έξω από το χωριό υπάρχει το σπήλαιο του Χώνου στο οποίο κατοικούσαν προϊστορικοί άνθρωποι.

  Τέλος, είχε αρχίσει ήδη να σκοτεινιάζει και ο δρόμος της επιστροφής δυστυχώς με περίμενε αφήνοντας πίσω μου ίσως την καλύτερη βόλτα εκτός δρόμου που έχω πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής.


Αρχείο kml (google earth) εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...