Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ηράκλειο - Σύλλαμος - Αρχάνες - Καταλαγάρι - Πεζά

   Ίσως η καλύτερη βόλτα μου με το ποδήλατο μέχρι σήμερα. Είχε απο ανηφόρες με αρκετά μεγάλη κλίση μέχρι ευθείες που το κοντέρ σταμάτησε κοντά στα 80χλμ/ωρα.
   Ξεκίνημα λοιπόν Σαββάτο πρωί από το σπίτι με κατεύθυνση την γέφυρα στην Κνωσσού όπου περίμεναν τα παιδιά της ομάδας Καστρινοί κουρσάροι. Δεν αργήσαμε να ξεκινήσουμε για τον προορισμό μας, τα Πεζά, μέσω μιας υπέροχης διαδρομής με αρκετές δυσκολίες για ποδήλατο δρόμου λόγο της μεγάλης κλίσης κυρίως. Μετά απο αρκετό πετάλι σε όρθια θέση καταφέραμε να φτάσουμε χωρίς απώλειες στην όμορφη Σύλλαμο με τις απότομες αλλαγές κλίσης του οδοστρώματος.
   Στα αριστερά μας, η θέα ήταν απίστευτη καθώς μπορούσε κάποιος να διακρίνει την Κνωσσό, την Αγια ειρήνη, τα Σπήλια και τις ¨Ανω Αρχάνες. Η διαδρομή λίγο έξω απο τη Σύλλαμο μέχρι και τις Αρχάνες ήταν απλά μαγευτική με τα πανυψηλα δέντρα και το νερό που έτρεχε στην άκρη του δρόμου. Η ανηφορική διαδρομή μας όμως δεν σταμάτησε εδώ, συνεχίστηκε μέχρι και το πολύ γραφικό χωριό Καταλαγάρι, όπου να σημιώσουμε οτι υπάρχει και μια πολυ καλη ταβερνούλα με γεύσεις απο το παρελθόν.
   Στη συνέχεια φτάσαμε στα Πεζά μετά απο μια απίστευτη φιλική κόντρα μεταξύ μας όπου τά κοντέρ τρελάθηκαν, μαζί με εμας.  Εκεί κάναμε μια σταση για ανεφοδιασμό και γνωριμία με τα παιδιά της ομάδας. Ο δρόμος της επιστροφής ήταν η καινούργια εθνική μέχρι και το Ηράκλειο σε αρκετά γρήγορο ρυθμό, στο φυσικό περιβάλλον των ποδηλάτων δρόμου.
  Μιά ωραία εμπειρία , μια πολύ ωραία παρέα και μια μεγάλη αίσθηση χαλάρωσης.

Για να δείτε την διαδρομή αναλυτικά πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...